Nieuws Limburg Koeweiti investeren in Londense start-up van Hasselaar

Koeweiti investeren in Londense start-up van Hasselaar

Koeweiti investeren in Londense start-up van Hasselaar

Teragence, een jong bedrijf van Hasselaar Christian Rouffaert, heeft bij een eerste kapitaalronde geld opgehaald bij Britse en Koeweitse investeringsfondsen. Teragence, dat in Londen is gevestigd, heeft een technologie ontwikkeld waarmee telecomoperatoren op ieder moment en op iedere locatie, de sterkte van hun netwerk kunnen meten.

“We helpen operatoren om een beter inzicht te krijgen in de kwaliteit van hun service”, legt Christian Rouffaert uit. “Teragence kan hen exact vertellen hoe goed hun netwerk en dat van hun concurrenten op iedere locatie is. Met die informatie kunnen ze heel gericht investeringen doen en lokale marketingacties opzetten.”

De technologie staat op punt. Diverse Europese mobiele telecomoperatoren maken er al gebruik van. “Maar nu moeten we het afgewerkte product verder verfijnen en onze structuur professionaliseren. En daar is vers kapitaal voor nodig”, aldus de Hasselaar, die intussen al meer dan 17 jaar in Londen woont.

De investeringsronde van 320.000 pond werd gerealiseerd door Incipio, een Britse accelerator voor technologische start-ups en Al Dhow Capital Holding, een investeringsfonds uit Koeweit. Zij zien “een enorm potentieel” in de business die Teragence heeft ontwikkeld.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.