Nieuws Limburg Kogel door de kerk: Ineos Tessenderlo verkocht

Kogel door de kerk: Ineos Tessenderlo verkocht

Kogel door de kerk: Ineos Tessenderlo verkocht

International Chemical Investors Group (ICIG) heeft van Europa groen licht gekregen om de (voornaamste activiteiten) van Ineos in Tessenderlo over te nemen. Dat is het gevolg van de fusie tussen verkoper Ineos en Solvay, die onder de voorwaarde om Tessenderlo (en anderen) af te stoten, eveneens het fiat van Europa heeft gekregen.

ineos tessenderlo poortNaast de fabrieken in Tessenderlo, zijn er ook bedrijven in Frankrijk, Nederland (Beek), Duitsland en Groot-Brittannië die overgaan van Ineos naar ICIG. Samen vormen zij een nieuwe bedrijfstak, die Vynova Group wordt gedoopt. De bedrijfsleiding heeft al laten weten dat ze Vynova Group verder wil laten groeien door aanvullende acquisities, uitbreiding van de productiecapaciteit en verbreding van het productaanbod.

Volgens de directie in Tessenderlo verandert er niets voor de 600 medewerkers. Ze ziet alleen opportuniteiten in de overname.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.