Nieuws Limburg Kokima komt in Kortessem met teambuilding 3.0

Kokima komt in Kortessem met teambuilding 3.0

Kokima komt in Kortessem met teambuilding 3.0

Kokima, exploitant van het Event Kasteel in Kortessem (vroeger Het Rood Kasteel), heeft een totaal nieuwe formule van teambuildings ontwikkeld. “Het is een combinatie van escape rooms en Fort Boyard”, omschrijft zaakvoerder Yannick Van de Weerd het concept. “Wie het al geprobeerd heeft is laaiend enthousiast. We gaan dan ook op zoek naar bijkomende locaties om Beat Out, zoals het heet, in de markt te zetten.”

Vader en zoon Van de Weerd hebben al meer dan 25 jaar ervaring in de organisatie van events. Teambuildings behoren tot het vaste aanbod, zeker sinds Kokima de uitbating verzorgt van het Event Kasteel in Kortessem (Guighoven). Gestoeld op wetenschappelijk onderzoek, ondernemerschap en praktijkervaring, hebben ze nu Beat Out! ontwikkeld.

“Dit is als het ware de teambuilding 3.0”, zegt Yannick Van de Weerd. “We komen van concepten als een afterwork met een pint en eventueel een hapje (1.0), gevolgd door een klassieke activiteit in groepsverband, zoals een workshop of lasershooting (2.0). Wij gaan nu nog een flinke stap verder, met als doel om het team spelenderwijs te versterken. Daarbij gebruiken we geavanceerde programmatuur om naadloos op ieder team te kunnen inspelen en een unieke ervaring te bezorgen.”

Kokima heeft in het Event Kasteel alvast 6 verschillende kamers met het concept van Beat Out! ingericht. “Centraal staan begrippen als communicatie, samenwerken en spelplezier”, stelt Van de Weerd. “In teamverband breng je één kamer tot een goed einde, om vervolgens om de 20 minuten door te schuiven naar een volgende kamer. Je mag het gerust zien als de ultieme mix tussen escaperooms en Fort Boyard. Bijkomende voordelen zijn dat je het al kunt spelen vanaf 4 deelnemers en er geen vereisten zijn qua fysieke paraatheid, leeftijd, social skills, enzovoort.”

Het concept is niet alleen computergestuurd, maar bevat ook informele contactmomenten tussen pot en pint. “Die ongedwongen ontmoetingen tussen collega’s blijven ontzettend belangrijk”, zegt de zaakvoerder.

Naar aanleiding van de lovende reacties die Kokima mag ontvangen, is beslist om het concept verder uit te rollen naar andere locaties. “Dit mag opnieuw een kasteel zijn, maar ook een oude fabriekshal, voormalig hotel, noem maar op. Zolang er minimaal 600 tot 1.000 m² binnenruimte beschikbaar is en het niet aanvoelt als een klassieke werkplek, kunnen we nieuwe Beat Out! op poten zetten. In België, maar wie weet ook in het buitenland”, klinkt het ambitieus.

Reageer op dit bericht

Reacties

Yannick V. 2021-09-15 21:19:01

Top! Dank je wel voor het super artikel!

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.