Nieuws Limburg Koks in spe leren beroep tijdens Pukkelpop

Koks in spe leren beroep tijdens Pukkelpop

Koks in spe leren beroep tijdens Pukkelpop

Geen betere leerschool dan de praktijk, dat vindt althans de Hotelschool in Hasselt. De leerlingen van de horeca-opleiding worden deze zomer voor de leeuwen geworpen tijdens een event voor leeftijdsgenoten: Pukkelpop. Ze zullen er in een speciale tent tegenover het hoofdpodium zo’n 1.000 culinair hoogstaande maaltijden per dag bereiden en serveren. “We willen hen zoveel mogelijk ervaringen aanreiken zodat ze alle facetten van het beroep leren kennen”, zegt Liesbet Beyen, directeur van de Hotelschool Hasselt. “We doen dit regelmatig. Zo mochten onze jongeren onlangs koken op het Koninklijk Paleis en dient er zich nu bij Pukkelpop een totaal andere leefwereld aan. Extra voordeel is dat ze hier kunnen experimenteren met de pop-upformule, die in de horeca steeds meer ingang vindt.”

“We willen voortrekker blijven in experimentele, innovatieve concepten die de belevingswaarde van het festival opkrikken”, zegt Pukkelpop-baas Chokri Mahassine. “Dat geldt ook voor onze catering. In ons publiek zitten mensen die niet zo tuk zijn op friet en hotdogs. Speciaal voor hen bieden we dit prachtige alternatief. We zijn blij dat we de topchefs in spe een podium kunnen bieden om het beste van zichzelf te geven.”

De Cookpit, zoals de tent zal heten, serveert onder meer gerechten met zeebaars, vitello tonato, risotto, makreel, mosselen en varkensribben. Komt dat proeven!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.