Nieuws Limburg Kolmont gaat nieuwe wijk bouwen aan De Maten

Kolmont gaat nieuwe wijk bouwen aan De Maten

Kolmont gaat nieuwe wijk bouwen aan De Maten

Projectontwikkelaar Kolmont uit Hasselt, één van de grotere spelers op de Limburgse markt, heeft de plannen bekendgemaakt om aan natuurgebied De Maten in Genk een nieuwe woonwijk met 25 huizen te bouwen. In juni starten de werken aan het project Holeven, dat als een PPS-formule samen met de stad Genk wordt uitgevoerd. Kolmont bouwt en verkoopt, de stad blijft eigenaar van de grond en legt de wegenis en nutsvoorzieningen aan.

De architect heeft gekozen voor wisselende bouwhoogtes, waardoor iedere woning een zicht heeft op het aanpalende natuurgebied De Maten. Er werd ook veel aandacht besteed aan het lage energiepeil.

De prijzen voor de woningen, die allen 3 slaapkamers hebben, beginnen aan 205.000 euro (excl. kosten). Toekomstige bewoners profiteren bovendien van een fikse premie van de netbeheerder, 10 jaar lang 20% korting op de onroerende woonheffing en 1.000 euro gemeentelijke subsidie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.