Nieuws Limburg Kolmont maakt blokbar van oud gerechtsgebouw

Kolmont maakt blokbar van oud gerechtsgebouw

Kolmont maakt blokbar van oud gerechtsgebouw

Projectontwikkelaar Kolmont start na de zomer met de totale verbouwing van het oude gerechtshof in het centrum van Hasselt. Omdat het pand tot die tijd toch gewoon leeg staat, heeft zaakvoerder Bart Tans beslist dat studenten er voorlopig hun examens mogen voorbereiden.

Traditioneel zijn er in deze periode veel studenten die hunkeren naar een rustige plek om zich klaar te stomen voor hun examens. Projectontwikkelaar Kolmont komt aan die vraag tegemoet door in het voormalige gerechtsgebouw aan de Havermarkt 80 werkplekken te voorzien. Er zal wifi geïnstalleerd worden, er wordt water, koffie en fruit aangeleverd én er zijn oordopjes voorhanden, zodat de stilte gegarandeerd is. Van 28 mei tot 21 juni zal de blokbar open zijn van 9u ’s morgens tot 9u ’s avonds.

Het stadsbestuur is blij met het initiatief: “Tijdens de examenperiode is de bibliotheek snel bezet, zodat een alternatief om in alle rust te studeren meer dan welkom is”, zegt schepen van Studentenzaken, Valerie Del Re.

Wie tweede zit heeft, zal niet meer in het gerechtsgebouw kunnen studeren. Na de zomer start Kolmont immers met de totale verbouwing van het immense complex. Er zullen appartementen, winkels en kantoren in ondergebracht worden. Onder meer Kolmont zelf zal hier zijn kantoren vestigen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.