Komt ie: het nieuwe Made in Limburg Magazine staat nu online!

Laatste vrijdag van de maand: dat wil zeggen dat een nieuwe editie van het maandelijkse Made in Limburg Magazine online staat. Als aanvulling op de dagelijkse nieuwsartikelen, vind je hier een fijne selectie van diepgravende achtergrondverhalen en interessante weetjes over de bedrijven en de ondernemers die je vast en zeker allemaal kent. Het hele magazine kan je rustig online doorbladeren via deze link. Er is ook een mobiele versie beschikbaar die je best via de app ("Made in Limburg Magazine") kunt lezen. Of je kunt ook doorklikken op de links in deze inhoudstafel:

- Mocht je iets gemist hebben: we beginnen traditioneel met een overzicht van de 10 meest gelezen artikels op Made in Limburg van de voorbije maand.

- CEO Binnenstebuiten is Mieke Neven, de sympathieke zaakvoerder van drukkerijen Burocad en Printsalon. Onder meer de totale switch die ze in coronatijden heeft verwezenlijkt, spreekt tot de verbeelding.

- Hoe zou het zijn met... Philip Lewandowski? De CEO van diverse Limburgse ondernemingen is enkele maanden uit de picture geweest ter voorbereiding van zijn grote droom: de opstart van een eigen zaak. Niet zomaar eentje: hij verkoopt nu Japanse toiletten!

- Wegenwerken, een slecht imago uit het verleden, een perceptieprobleem in het aanbod én corona: het zijn de vele 'downs' in het ondernemersverhaal van Philippe en Yannick Van de Weerd. Maar: met hun Kokima Eventkasteel vochten ze elke keer terug. Ook nu weer, zo blijkt uit de rubriek Met Vallen en Opstaan.

- Straks gaan honderden Chiro, scouts en KSA-groepen in een veilige bubbel op kamp. Materialen die ter plaatse de social distancing moeten garanderen, worden gemaakt door een start-up uit Genk: Containers for Youth. Zij zijn onze New Kid on the Block.

- Corona heeft de uitreiking van de jaarlijkse Herman Dessersprijs niet kunnen tegenhouden. De live uitzending via internet werd bijgewoond door een bubbel van zo'n 50 genodigden. Daarbij ook onze fotograaf, die blij was om nog eens een ondernemers-event in beeld te mogen brengen: Limburg voor de Lens!

- In de rubriek Spraakmakend laten we enkele ondernemers aan het woord uit sectoren die keihard zijn getroffen door de coronacrisis. Zij vertellen zonder schroom wat hen dwarszit en hoe de maatregelen voor de horeca, events, privésauna's en reisbureaus hun effect missen.

- We waren op bezoek in Stayen, waar we in de catacomben het bureau van Karin Van De Velde mochten betreden. Ze gaf ons een inkijk op de spullen die haar dierbaar zijn in haar werkomgeving. Den Buro van de CEO!

- Heel wat grote bedrijven en organisaties zijn voor hun personeelsbeheer aangewezen op de software van CentHRo. Het bedrijf van eigenaar/stichter Benny Hoebregs werkt veel onder de radar en is daarom onze Verborgen Parel. Lees zeker door, want er zit ook een nieuws-item in dit verhaal!

- Het mooiste moment uit de voetbalgeschiedenis? Een internationale wedstrijd pannekoeken bakken? Herman Verwimp van Groep Gijbels vertelt er alles over in Out of Office...

- Zij is de baas, zo heet de rubriek waarin we een straffe vrouwelijke ondernemer portretteren. En dat is het minste wat je kunt zeggen van Kim Severy, de zaakvoerder van cadeautjesconcept Mamzel. De manier waarop ze zich momenteel door een aantal tegenslagen worstelt, is heel inspirerend.

- Besluiten doen we traditioneel met een opiniestuk van journalist Kurt Meers. Deze keer lanceert hij een voorstel om het kaf van het koren te kunnen scheiden: Ons Gedacht!

Met deze editie zal je het de komende 3 maanden moeten stellen. Een nieuwe uitgave van ons magazine verschijnt eind september. Ideale vakantieliteratuur!