Nieuws Limburg Koninckx & Broekmans viert 100 jaar in nieuw kantoor

Koninckx & Broekmans viert 100 jaar in nieuw kantoor

Koninckx & Broekmans viert 100 jaar in nieuw kantoor

Het Hasseltse advocatenkantoor Koninckx & Broekmans heeft zopas zijn honderdste verjaardag gevierd. “Geen grote viering in de huidige omstandigheden. Wel hebben wij er met trots en coronaproof een glaasje op geklonken in ons nieuwe kantoor aan het Limburgplein”, zegt meester Tom Broekmans.

De associatie is immers enkele maanden geleden verhuisd naar de vroegere rijkswachtkazerne. “Daar bevinden we ons op de eerste verdieping van dit historisch pand. Het voelt als thuiskomen”, schetst Els Koninckx. “Op 5 oktober 1920 werd Jan Koninckx senior advocaat aan de balie van Hasselt. Hij startte zijn kantoor op de Havermarkt, eerst in het pand waar je optiek Tackoen vindt, later aan de overzijde, waar bakkerij Vangrootloon nu een uitbating heeft. In 1963 vervoegden Renaat Broekmans en wijlen Johan Koninckx het kantoor. De associatie Koninckx & Broekmans was een feit. Vele stagiairs en medewerkers maakten doorheen de jaren deel uit van het kantoor, met aansprakelijkheid bij verzekeringen en vastgoed als belangrijkste vakgebieden. Na lang gevestigd te zijn in de Luikersteenweg en later het Leopoldplein zijn we blij dat we weer in Hasselt-centrum thuiskomen. Het past bij onze rijke geschiedenis.”

Versterkt
De associatie bestaat nog altijd uit telgen van Koninckx & Broekmans (Els Koninckx, Jan Koninckx, Tom Broekmans en Renaat Broekmans) en heeft zich versterkt met Stephan Beer en Vanessa Swinnen. Samen met Nathalie Boiy, Sofie Knuts, Arthur Verhaegen en Alexander Favoreel is -wat ooit begon met 1 man- uitgegroeid tot een vaste waarde in het Limburgs juridisch landschap.

(GeHo)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.