Nieuws Limburg Konings besteedt verkoop Trudo uit aan Borco

Konings besteedt verkoop Trudo uit aan Borco

Konings besteedt verkoop Trudo uit aan Borco

De Zonhovense drankenproducent Konings heeft een akkoord gesloten met het Hasseltse Borco voor de commercialisatie en distributie van Trudo-fruitsappen.

trudo fruitsapDat heeft directeur Dirk Maris van Konings bevestigd. “Wij focussen ons op de productie van dranken, en sluiten daarvoor lange termijncontracten met grote spelers,” legt Maris uit. “Trudo was het laatste merk waar we zelf nog de commercialisatie en distributie voor deden. We hebben nu in Borco een partner gevonden die deze aspecten van ons overneemt. En daar ben ik blij mee.”

De productie van Trudo blijft evenwel bij Konings in Borgloon (voor glas) en Zonhoven (voor tetra-verpakkingen).

Borco in Hasselt is een distributeur van koffie (kwaliteitskoffie chess coffee, voor de betere horecazaken), wijn en andere voedingsproducten. Zaakvoerder Jan Honinx heeft een rijkgevulde carrière in de verkoop achter de rug, onder meer bij Scana Noliko en Eurodesserts. Hij krijgt er nu dus ook de fruitsappen bij. Eerder kwam hij al in het nieuws met de introductie van voorafgevulde wijnglazen, vooral bedoeld voor festivals. (lees eerder artikel hier). “Samen met Konings gaan wij nu de commercialisatie van Trudo verder ter harte nemen,” zegt Honinx. Het fruitsap Trudo zal vooral via de drankengroothandels worden verspreid.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.