Nieuws Limburg Konings kan gooi naar de kroon doen

Konings kan gooi naar de kroon doen

20200422 Konings, independent beverage manufacturer, fabrication of alcoholic and non alcoholic beverages, blending, processing and packagins solutions for drinks.

Konings kan gooi naar de kroon doen

Drankenproducent Konings is één van de vier kanshebbers op de felbegeerde titel Onderneming van het Jaar. Op 8 december wordt bekendgemaakt of het Zonhovense voedingsbedrijf het heeft gehaald van te duchten concurrenten als sanitairgroothandel Van Marcke, stockagespecialist Stow en verpakkingsspecialist Abriso-Jiffy.

EY organiseert de award voor Onderneming van het Jaar sinds 1995. De prijs zet Belgische bedrijven in de kijker die zich onderscheiden door hun innovatieve aanpak, gedurfde en internationale visie, strategie, gezonde financiële positie, geëngageerd teamwork, deugdelijk bestuur, ambitie en volharding om verder te groeien. Zoals Kinepolis, dat vorig jaar de onderscheiding mocht ontvangen.

Enkele maanden voor de bekendmaking van de winnaar worden de 4 finalisten aangekondigd. Daarbij ook één Limburgs bedrijf: Konings uit Zonhoven. Op zich is deze nominatie al een hele eer voor eigenaars Jos Rutten, Dirk Maris, Luc Nulens en Jef Moors, die in 2007 het familiebedrijf hebben overgenomen. Sindsdien wisten ze de omzet te vergroten van 45 tot 240 miljoen euro. De co-packer en onafhankelijke drankenproducent telt op dit ogenblik 680 medewerkers, verspreid over zes vestigingen in België, Groot-Brittannië, Frankrijk en Nederland.

Speelt zeker in hun voordeel: de aangetoonde flexibiliteit en duurzaamheid tijdens de coronacrisis. Konings heeft inmiddels al 300.000 flessen ontsmettende alcohol voor de Vlaamse zorgsector geproduceerd (waarvan 1/3 gratis geleverd). Een gebaar dat overal op veel waardering kan rekenen en hopelijk de balans naar Limburg doet overhellen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.