Nieuws Limburg Konings kiest voor blikken in Breda

Konings kiest voor blikken in Breda

Konings kiest voor blikken in Breda

Drankenproducent en verpakker Konings uit Zonhoven gaat 20 miljoen euro investeren in een nieuwe blikkenlijn. Dat zal gebeuren in de vestiging van Breda, omdat de ruimte in Zonhoven zelf ontbreekt. Op de nieuwe lijn zullen er per uur 60.000 blikjes van melk- en koffieproducten worden afgevuld. De beslissing houdt geen verband met de keuze om extra logistieke ruimte te bouwen. Daarvoor is het bedrijventerrein in Genk nog steeds een reële optie.

Konings kocht in 2015 de fabriek in Breda van fruitsappenproducent Hero. “Op dit ogenblik draaien hier al twee afvullijnen voor petflessen en één voor brikverpakkingen”, zegt CEO Joris Brams. “Daar komt dus volgend jaar een blikkenlijn voor pH-neutrale melk- en koffieproducten bij, die maar liefst 60.000 blikjes per uur kan afvullen. Voor deze dranken volstaat pasteurisatie niet. Ze moeten gesteriliseerd worden. Dit werd nooit eerder toegepast met een dergelijke hogesnelheidsblikkenlijn. De nieuwe installatie in onze Nederlandse vestiging is met andere woorden een unicum.”

Blik is een sterk stijgend segment voor drankverpakkingen. “Het voorbije jaar groeide het blikkensegment bij Konings met maar liefst 29 procent”, aldus nog Brams. “De drie bestaande lijnen in Zonhoven zijn volgeboekt, ondanks het feit dat de recentste blikkenlijn pas in 2019 in gebruik werd genomen.”

De keuze voor Breda staat los van de beslissing om extra logistieke ruimte te gaan bouwen. Konings liet vorige week nog weten dat hiervoor zowel een terrein in Genk als eentje in Breda in aanmerking komt. Die knoop zou tegen het einde van deze maand worden doorgehakt.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.