Nieuws Limburg Konings neemt fabriek van Bacardi over in Zuid-Frankrijk

Konings neemt fabriek van Bacardi over in Zuid-Frankrijk

Konings neemt fabriek van Bacardi over in Zuid-Frankrijk

De Zonhovense drankenproducent Konings gaat de fabriek van Bacardi-Martini in het Zuid-Franse Beaucaire overnemen overnemen. De deal gaat in op 1 januari en behelst de overname van de 72 medewerkers. Tegelijk heeft Konings een contract van 10 jaar afgesloten voor een minimale afname van de drankjes door Bacardi-Martini zelf. Voor Konings betekent de overname een springplank voor de Zuid-Europese en Noord-Afrikaanse markt.

Beaucaire wordt meteen de zesde productiesite voor de Zonhovense drankenproducent. “Bacardi wou het volume op een duurzame manier uitbouwen en zocht daarvoor een partner”, zegt CEO Dirk Maris. “Ons businessplan kwam als het beste uit de bus, zowel voor Bacardi zelf, als voor de medewerkers van het bedrijf. We zullen ook investeren in de verdere uitbreiding van de Zuid-Franse fabriek. Bacardi zal daarnaast blijven investeren in haar merken.”

De groep Bacardi heeft behalve het merk Bacardi ook nog merken zoals Pina Colada, Martini en Eristoff in portefeuille. In Beaucaire wordt onder meer de likeur Bénédictine, de vermout Noilly Prat en de vodka Eristoff afgevuld. De capaciteit bedraagt er 80 miljoen eenheden per jaar.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Zonhoven
Zonhoven

BNP stopt smak geld in Konings

BNP Paribas Fortis Private Equity, de investeringspoot van de Franse bank, heeft een minderheidsparticipatie genomen in de Zonhovense drankenproducent Konings.… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.