Nieuws Limburg Konings twijfelt: mega-investering in Genk of buitenland?

Konings twijfelt: mega-investering in Genk of buitenland?

Konings twijfelt: mega-investering in Genk of buitenland?

Drankenproducent Konings in Zonhoven zet de nominatie als Onderneming van het Jaar kracht bij met zeer ambitieuze expansieplannen. Niet alleen wordt in België en Nederland gezocht naar extra logistieke ruimte, het is ook de bedoeling om op termijn maar liefst 100.000 m2 extra productiefaciliteiten in te richten. Eén van de opties hiervoor situeert zich in Genk.

Konings is sinds de management buy-out in 2007 flink gegroeid: de omzet klom van 45 naar 240 miljoen euro. “We zoeken een duurzame oplossing voor onze blijvende ontwikkeling”, zegt CEO Joris Brams. “Op elk van onze zes vestigingen – drie in België en drie in het buitenland – nemen de activiteiten toe, vooral in Zonhoven en Breda. Wij hebben daarom in de regio dringend nood aan zo’n 10.000 m2 logistieke opslagcapaciteit. Onze klanten gebruiken onze opslagplaatsen soms om seizoenspieken te overbruggen.”

Konings is niet alleen op zoek naar extra logistieke capaciteit, maar wil ook ruimte voor de bouw van nieuwe productielijnen. Het investeringsdossier bevindt zich in de laatste rechte lijn. “Op dit ogenblik liggen er twee dossiers op de tafel: één in de buurt van Breda en één op de oude industriële site van Ford Genk”, aldus nog Brams. “Een belangrijk element in het dossier is, naast de prijs, ook de ligging. Het terrein moet namelijk een goede toegang hebben tot zowel havens, het spoor, water- en autosnelwegen. De knoop wordt weldra doorgehakt.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.