Nieuws Limburg Konings verkoopt Smeets aan Oost-Vlamingen

Konings verkoopt Smeets aan Oost-Vlamingen

Konings verkoopt Smeets aan Oost-Vlamingen

Stokerij Konings uit Zonhoven verkoopt het typische Hasseltse jenevermerk ‘Smeets’ aan het Oost-Vlaamse Bruggeman. De drank behoorde sinds 2001 tot de portfolio van Konings, maar verhuist nu naar Oost-Vlaanderen.

Bruggeman, dat ook al eigenaar is van de jenevermerken Peterman, Hertekamp en Fryns, zal de logistiek en de commercialisering van Smeets voor zijn rekening gaan nemen. Het eigenlijke stoken gebeurt nog steeds in Hasselt, waardoor de jenever een Limburgs streekproduct kan blijven. Konings uit Zonhoven doet Smeets van de hand omdat het zich voortaan meer wil gaan toeleggen op sappen, ciders en gedestilleerde dranken. Vooral de commercialisering van het eigen merk Trudo moet meer aandacht krijgen.

Bruggeman, opgericht in 1884, produceert jaarlijks in zijn distillerij in Gent miljoenen flessen jenever, vodka, rum, pastis, whisky en aperitieven voor de Belgisch-Luxemburgse markt en diverse exportlanden. In 2010 haalde het bedrijf een omzet van 20 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.