Nieuws Limburg Kooiapen skippen magazijn van Tectum

Kooiapen skippen magazijn van Tectum

Kooiapen skippen magazijn van Tectum

De isolatiematerialen die het Genkse Tectum Group in de Benelux verdeelt, zullen voortaan rechtstreeks vanuit de fabriek in Duitsland naar de klanten worden gebracht. Door de tussentijdse stockage in het magazijn van Tectum over te slaan, wordt er flink bespaard op transportkilometers. Transporteur Gobo uit Lanaken, met wie Tectum structureel samenwerkt, heeft voor deze ‘melkrondes’ speciaal 5 vrachtwagens uitgerust met kooiapen.

In de drang naar meer duurzaam ondernemen, heeft dakdekkingsbedrijf Tectum Group de logistiek onder de loep genomen. Uit de analyse bleek dat er heel wat voordeel voor milieu en portefeuille te verdienen viel met het uitsparen van overbodige transporten. Samen met de transportbedrijf Gobo (van Jurgen Gobyn) werd een plan uitgedokterd om de leveringen van Isogard-isolatie rechtstreeks vanuit de fabriek in Duitsland naar de eindklanten te brengen.

Gobo heeft hiervoor 5 vrachtwagens ontwikkeld (investering 750.000 euro), die toelaten dat alle bestellingen worden geladen en gelost met wendbare kooiapen, uitgerust met speciale schaar- en uitschuifvorken. De volgorde van laden komt overeen met de ‘melkroute’ die vervolgens wordt afgelegd om alle klanten netjes na elkaar te bedienen.

De CEO van Tectum Group, Rudy Evens, lacht tevreden: “Het zoeken naar structurele partnerschappen zoals nu met Gobo, zit in het DNA van ons familiebedrijf. Als we met zo’n samenwerking erin slagen onze processen duurzamer te maken door een lagere milieu-impact, dan is dat een voltreffer.”

Kijken in plaats van lezen? Bekijk hier het nieuwsitem van TV Limburg:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.