Nieuws Limburg Kooien zijn klaar: dank aan Limburgse bouwers

Kooien zijn klaar: dank aan Limburgse bouwers

Kooien zijn klaar: dank aan Limburgse bouwers

In het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek heeft Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts zopas de nieuwe vleugel van het dierencomplex officieel geopend. De nieuwbouw bestaat uit 28 dierenkooien, twee keukens, drie ruime kamers voor de intensive care-afdeling, egelopvang en opslagruimte voor voeding. De werken zijn gestart in november 2014, de ruwbouw was klaar in december en in maart 2015 namen de eerste dieren helemaal volgens planning hun intrek in het gebouw.

bedrijven NatuurhulpHet nieuwe dierencomplex is er gekomen dankzij een aantal gulle bedrijven die de bouwwerken mee gefinancierd of gesteund hebben. Zo realiseerde aannemer Mathieu Gijbels de nieuwbouw tegen kostprijs, en gaf het bedrijf nog een extra korting van 10%. Maar niet alleen Mathieu Gijbels deed een duit in het zakje. “Ook onze leveranciers en onderaannemers hebben extra inspanningen geleverd,” aldus Herman Verwimp, Marketing & HR Directeur bij Mathieu Gijbels. “Om onze dankbaarheid te tonen, hebben we hun namen vereeuwigd in een boom op de nieuwbouw. Iedereen die voorbij het gebouw komt, ziet welke bedrijven een bijdrage geleverd hebben aan de werken.” Het gaat onder meer om Jos Eerdekens, Preton, Het Belang van Limburg, Celanese, Tectum, enzovoort.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.