Nieuws Limburg Kopers van auto’s houden economie recht

Kopers van auto’s houden economie recht

Kopers van auto’s houden economie recht

De Limburgse economie zal dan toch niet zo drastisch naar beneden duiken als enkele maanden geleden werd voorspeld. Tegen de jaarwisseling worden er nog altijd historisch hoge cijfers verwacht. Opvallend is dat deze keer de autosector voor een positieve impuls zorgt. Blijkbaar zijn vele Limburgers toe aan een nieuw voertuig en zijn ze bereid hier nu in te investeren.

“De neerwaartse conjunctuurfase die van start ging in juni, zet zich geleidelijk verder door tijdens het eerste kwartaal van 2018”, weet Johann Leten van Voka Limburg. “Voorlopig wijst echter niets op een steile recessie. De evolutie van de sectorale indicatoren laat eerder vermoeden dat de terugval in de nabije toekomst nog verder zal uitvlakken.”

En de bouw?
De export blijft op korte termijn de conjunctuur ondersteunen. Op middellange termijn zit er mogelijk wel een tijdelijke rustpauze aan te komen. In de bouwsector zet het herstel van de nieuwbouwactiviteit zich stelselmatig verder door. Maar de prestaties blijven nog onder het gerealiseerde niveau van vorig jaar. De niet-residentiĆ«le bouwactiviteit zet zijn opmars ongehinderd verder. Het verwachte aantal inschrijvingen van nieuwe wagens ligt in de loop van de volgende zes maanden 4,62% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Deze evolutie wordt het sterkst ondersteund vanuit het segment van personenwagens. “De automobielsector blijft dan ook op korte en middellange termijn een solide steun voor de conjunctuurontwikkeling”, aldus Leten.

De totale werkloosheid blijft in de loop van het volgende half jaar maar liefst 9,17% lager dan vorig jaar. En het aantal starters blijft positief verder evolueren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.