Nieuws Limburg Koppel stopt met elektrozaak na 58 jaar

Koppel stopt met elektrozaak na 58 jaar

Koppel stopt met elektrozaak na 58 jaar

Jaak Truyens (85) en Mia Weltens (83) houden het voor bekeken. Na 58 jaar gaat hun elektrozaak in Bocholt dicht. “Het is goed geweest. We kunnen met voldoening de deuren sluiten”, stelt het echtpaar.

Jaakske, zoals ze hem kennen, werkte aanvankelijk bij Overpelt Fabriek en begon eerst in bijberoep als elektricien. Daarnaast ging hij in 1962 van start met een winkel in kleine benodigdheden, zoals stekkers en stopcontacten, maar ook gloeilampen, broodroosters, haardrogers en vooral tv’s van Duitse merken als Telefunken en Grundig. “We offerden voor onze zaak ‘de goei kamer’ op, die amper 20 vierkante meter groot was”, zegt Jaak in Het Belang van Limburg. “Al in 1971 hebben we het pand vergroot tot een bloeiende elektrowinkel van 200 vierkante meter.”

Elektro Truyens groeide uit tot een begrip in de ruime regio. Het echtpaar was tevens erg actief in de lokale middenstand en het plaatselijke verenigingsleven. Maar eind deze maand is het dus gedaan. Alles staat geprijsd met 50 procent korting. “Het contact met de klant is altijd ‘ons lang leven’ geweest. We gaan het missen, maar het is goed zo. Met voldoening kunnen we de deuren sluiten”, besluiten Mia en Jaak.

R.D.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.