Nieuws Limburg Kort uit de corona-koker: :

Kort uit de corona-koker: :

Kort uit de corona-koker: :

– Om de heropstart van het bezoek in woonzorgcentra op een efficiënte en veilige manier te organiseren heeft het Limburgse zorgplatform Cubigo een speciale toepassing ontwikkeld. Daarmee kunnen familieleden eenvoudig hun bezoek plannen op één van de beschikbare tijdslots, rekening houdend met de personeelsbezetting en de logistieke capaciteit van de voorziening. Senior Living Group en Armonea, de twee grootste rusthuisgroepen in België, hebben al beslist om vanaf 18 mei de toepassing van Cubigo te gebruiken. (Foto: CEO Geert Houben)

– Nu de productie van gin en jenever is stilgelegd, heeft Stokerij Vanderlinden beslist om tijdelijk over te schakelen op de productie van alcoholgel. Sinds enkele weken is het goedje te koop via de webshop van de jonge drankstokerij.

– Luc Theuwis, zaakvoerder van Art & Advice, organiseert de online verkoop CoronART. In het thema ‘in uw kot’, presenteert hij een unieke reeks van tuinbeelden. “Een veilige belegging in onzekere tijden. En een genot voor het oog tijdens uw staycation”, zegt hij. En een mooi gedeelte van de opbrengst wordt geschonken aan Supportteam Rouwbegeleiding Corona, een vrijwilligersinitiatief van Lies Scaut (Hogeschool PXL).

– De Hasseltse game-developer LuGus Studios werkt mee aan de ontwikkeling van een drone die ruimtes kan ontsmetten tegen het coronavirus. Meer specifiek maken de Limburgers de software om piloten te trainen die deze ontsmettingsdrones kunnen bedienen. Op die manier kunnen gebouwen en infrastructuur ontsmet worden zonder dat er medewerkers ter plaatse moeten gaan, en dus de risico’s op besmetting sterk worden verkleind.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.