Nieuws Limburg Kramp (Lummen) smelt samen met Deense collega

Kramp (Lummen) smelt samen met Deense collega

Kramp (Lummen) smelt samen met Deense collega

Kramp, de technische groothandel voor onderdelen van vooral land- en tuinbouwmachines, gaat door middel van een aandelenruil, een fusie aan met de Deense groep Grene. Hierdoor ontstaat een groep met een omzet van 625 miljoen euro en 2.400 medewerkers, verspreid over 22 landen. Kramp heeft sinds 1992 een belangrijke vestiging in Lummen, van waaruit de klanten van België en Luxemburg bediend worden. Er werken momenteel 52 mensen, alleen in de verkoop en stockbeheer. Een belangrijk deel van de orderverwerking gebeurt via het internet.

kramp_boxBeide bedrijven vullen elkaar goed aan. Waar Kramp marktleider is in Nederland, Duitsland en België, is Grene nummer 1 in Scandinavië, de Baltische staten en Polen. Binnen 4 jaar wil de nieuwe combinatie doorstoten naar een omzet van 1 miljard euro. Tegen het jaareinde zouden alle formaliteiten rond de fusie officieel moeten zijn. Het is nog niet duidelijk wat er met de benaming van de nieuwe groep zal gebeuren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.