Nieuws Limburg KRC Genk tapt Cristal van de tank

KRC Genk tapt Cristal van de tank

KRC Genk tapt Cristal van de tank

De Cristal Arena in Genk wordt het eerste Belgische voetbalstadion dat de supporters verwent met vers bier uit grote tanks. Dat heeft Alken-Maes, brouwer van het Limburgse Cristalbier, bekendgemaakt. De biertanks worden rechtstreeks vanuit de brouwerij van Alken beleverd met pas gebrouwen Cristal.

Volgens Alken-Maes zijn er vele voordelen aan tankbier: het heeft een constante tapdruk en perfect CO2-gehalte, en de tanks zitten in een koelcel waardoor de perfecte temperatuur van 2°C gegarandeerd blijft. Daarnaast moet er niet meer met vaten gesleept worden en zijn er minder vrachtwagens nodig om te leveren.

De 22 biertanks van elk 1.000 liter zijn op vier verschillende verdiepingen van de Cristal Arena geplaatst. Er is in totaal vier kilometer bierleiding aangelegd om de verschillende togen met de tanks te verbinden. De supporters kunnen op 11 november (thuiswedstrijd tegen Bergen) een eerste keer genieten van deze Cristal van de tank.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.