Nieuws Limburg Kris Peeters levert in Texas eerste knop uit Beringen

Kris Peeters levert in Texas eerste knop uit Beringen

Kris Peeters levert in Texas eerste knop uit Beringen

946262_10151732821600590_805001331_nIndigoCare, de afdeling van Essec uit Paal-Beringen die in de Verenigde Staten oproepsystemen voor ziekenhuiskamers gaat verkopen, heeft hoog bezoek gekregen. Bilzenaar Niels Coch, die vanuit Texas IndigoCare leidt, mocht uit handen van minister-president Kris Peeters de eerste oproepknop voor de Amerikaanse markt ontvangen. Ook Vlaams minister Hilde Crevits en de Nederlandse premier Rutte waren hierbij aanwezig. Het product van Essec is een hoogwaardig technologisch systeem waarmee patiënten in ziekenhuis- of rusthuiskamers hun verpleegkundige kunnen oproepen. Het signaal is gelinkt aan allerlei computers en data, waardoor er voor het personeel aan efficiëntie wordt gewonnen en er minder risico is dat de patiëntveiligheid in het gedrang komt.

Essec hoopt met IndigoCare op termijn tot 10 procent van de Noord-Amerikaanse markt in te palmen. Aan de verslaggever ter plaatse van het persagentschap Belga, zei Niels Coch dat hij die markt schat op een waarde van 450 miljoen dollar per jaar. Concrete Amerikaanse klanten zijn er nog niet, maar er is intussen wel al een dealernetwerk opgezet.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.