Nieuws Limburg Kroaten komen vlees in Velm kopen

Kroaten komen vlees in Velm kopen

Kroaten komen vlees in Velm kopen

Een delegatie van Kroatische zakenmensen heeft zopas in Sint-Truiden enkele werkbezoeken afgelegd met de bedoeling om Zuid-Limburgs rundvlees naar de Balkan te verschepen. De economische missie is tot stand gekomen door toeval. De Truiense ondernemer Ronny Haesen, die al 12 jaar in Kroatië actief is als vastgoedmakelaar, miste zijn Belgische biefstuk van het witblauw ras zo sterk, dat hij een aantal partijen heeft bijeengebracht om het vlees uit Sint-Truiden te verhandelen. “Eender welk restaurant je in Kroatië binnenstapt, men serveert er overal een bijna identieke wijze een gegrilde lap vlees,” weet Ronny Haesen. “Vandaar dat ik met mijn twee Kroatische vennoten Mario Boras en Ivan Krzelj, in Split een vleesimporteur heb gezocht die het Belgische rundsvlees kan verdelen naar een paar honderd restaurants in de Balkan (Blue Butchershops).

boeren in velmDe runderen van het witblauw ras komen onder meer van een boederij in Velm. Daarna zorgt de vleesgroothandel van Jos Leemput, die in het slachthuis van Sint-Truiden zijn runderen slacht en versnijdt, voor de beschikbare voorraad.

Volgens Ronny Haesen zijn er op de Kroatische markt zeer weinig Belgische bedrijven actief, omdat het fiscaalvriendelijke klimaat in de regio onvoldoende gekend is. “Sinds de toetreding tot de Europese Unie openen zich er nochtans tal van opportuniteiten. In dat opzicht heb ik samen met mijn vennoten een Kroatisch-Belgisch zakelijk consulaat opgestart, waar wij kandidaat-bedrijven of investeerders in vastgoed willen begeleiden. De import van witblauw rundsvlees is daar een voorbeeld van,” besluit Haesen.

JCr.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.