Nieuws Limburg Kumpen boort 1,7 kilometer door Zwitserse berg

Kumpen boort 1,7 kilometer door Zwitserse berg

Kumpen boort 1,7 kilometer door Zwitserse berg

K-Boringen, het bedrijf uit de Hasseltse bouwgroep Kumpen, is momenteel in Zwitserland bezig met de grootste opdracht ooit. Er wordt een tunnel gegraven van 1,7 kilometer lengte, dwars door een berg. De doorgang moet dienen om het water van de ene kant van de berg naar de andere te laten stromen, en die energie te gebruiken als groene stroom. Het project kost 15 miljoen euro en wordt door 3 teams van K-Boringen uitgevoerd. De arbeiders en ingenieurs reizen telkens voor 10 dagen naar Zwitserland, komen dan 5 dagen naar huis, en gaan vervolgens opnieuw voor 10 dagen de Zwitserse berg doorboren. Dat tempo houden ze nu al een jaar vol.

K-boringen 012
Bedrijfsleider Paul Kumpen was het afgelopen weekend in Zwitserland om de vorderingen te bekijken. Hij sprak er vooral met zijn werknemers, die hij een hart onder de riem wou steken. Kumpen kondigde verder aan dat na het beëindigen van de opdracht in Zwitserland, er een groot project in Duitsland staat te wachten voor de medewerkers van K-Boringen.

Een uitgebreid verslag leest u in Het Belang van Limburg!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.