Kumpen neemt horde van 100 miljoen euro

Bouwbedrijf Kumpen in Hasselt heeft voor het eerst de kaap van 100 miljoen euro omzet overschreden. Ondanks de crisis wist Kumpen meer dan 10 procent te groeien tot 102,2 miljoen om precies te zijn. Na belastingen bleef er een winst over van 812.000 euro.

Johan CeyssensOok voor 2013 zijn de vooruitzichten méér dan positief. Volgens gedelegeerd bestuurder Johan Ceyssens is het orderboek meer dan goed gevuld. Een nieuwe omzetstijging ligt dan ook in de lijn van de verwachtingen. Projecten die momenteel in uitvoering zijn of weldra opstarten, zijn onder meer de Vanderelst-site (kantoren en appartementen) in Leuven, het voormalige Rijksadministratief Centrum in Brussel (relocatie Federale Politie), de tweede fase van Hassaporta (appartementen) in Hasselt, een nieuwe jeugdherberg in dezelfde stad, en het kantoorgebouw IncubaThor in Waterschei (Genk). Daarbij komen ook nog een aantal infrastructuurwerken, zoals aan de Cleantech Campus in Houthalen-Helchteren, een nieuwe verkaveling in Peer en de PPS Noord-Zuid Kempen.

Daarnaast is Kumpen ook gestart met de bouw van een eigen kantoor in Wallonië, meer bepaald in Fleurus. De groei zal zich verder vertalen in extra aanwervingen, aldus Ceyssens. Waar in 2012 al 8 procent extra bedienden werden gerekruteerd, worden er ook dit jaar nieuwe bedienden én arbeiders gezocht.