Nieuws Limburg Kunstige opdracht voor Diepenbeekse techno-boys

Kunstige opdracht voor Diepenbeekse techno-boys

Kunstige opdracht voor Diepenbeekse techno-boys

TinkerTouch, de spin-off van de UHasselt die gespecialiseerd is in interactieve toepassingen voor touch screens, heeft voor het Jakob Smitsmuseum in Mol een mooi order uitgevoerd. De tool van TinkerTouch maakt het mogelijk om de bezoekers op een plezante manier het museum te laten ontdekken. Via tablets kunnen kinderen in groepjes tegen elkaar spelen en worden ze uitgedaagd om schilderijen in het museum te zoeken op basis van details op de tablet.

tinker touch“In dit project is nogmaals gebleken in welke diverse contexten tablets ingezet kunnen worden,” aldus Maarten Cardinaels, Project Manager bij TinkerTouch. “Tot voor kort gebruikte het museum een papieren opdrachtboekje tijdens schoolbezoeken, waarin vrij veel geschreven moest worden. Het gebruik van tablets zorgt voor een grotere dynamiek in het spel en verhoogt de motivatie bij de kinderen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.