Nieuws Limburg Kunstige tuinontwerpers shoppen in Zutendaal

Kunstige tuinontwerpers shoppen in Zutendaal

Kunstige tuinontwerpers shoppen in Zutendaal

Op een befaamd tuinenfestival in Nederland werden 2 ontwerpers bekroond die gebruik hebben gemaakt van de Stone & Style-tegels van de firma Ebema uit Zutendaal. Zowel ‘Het Straatbomenbos’ van Wim Van Mello als ‘Confrontatie’ van Machteld de Jong-Touburg en Monique Wilmink-Groeneveld pasten de Smooth Objects uit de Limburgse stenencollectie in.

De kunstenaars leggen hun ontwerp uit: Bij het ‘Straatbomenbos’ speelt het idee mee dat bossen steeds moeten wijken voor straten. Kunstenaar Wom Van Mello draait nu de rollen om, door een bos te maken van een terras. Zo wordt een drukke straat toch een rustgevende omgeving.

‘Confrontatie’ symboliseert de kringloop van het hele bestaan, waarbij alles dat gemaakt is door de mens, vergankelijk is en controle nodig heeft om niet door de natuur overwoekerd te worden. “De natuur zal steeds meer terrein terugwinnen op de mens,” aldus Machteld de Jong-Touburg en Monique Wilmink-Groeneveld.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.