Nieuws Limburg Kurago leert u dat man en vrouw gelijk zijn

Kurago leert u dat man en vrouw gelijk zijn

Foto: Ellen en Oxana van Kurago en X Kwadraat.

Kurago leert u dat man en vrouw gelijk zijn

Het Limburgse auditbureau X Kwadraat, dat gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen in bedrijven nastreeft, gaat in zee met het Hasseltse coachingbureau Kurago. Dat trainingen zal organiseren bij bedrijven om te leren communiceren en handelen in functie van meer gelijkheid tussen genders.

X Kwadraat ondersteunt bedrijven sinds 2018 in de aanpak van een gendergelijkwaardig HR-beleid, met als doel om duurzamer te ondernemen. “Je hoeft vandaag niet naar Afghanistan te reizen om ongelijkheid tussen man en vrouw te ervaren”, zegt Wivina Briers van X Kwadraat. “Ook in onze bedrijven en organisaties is er nog heel wat ruimte voor verbetering.” Daarbij worden trouwens niet alleen de vrouwen minderwaardig behandeld. Zo was lag staatssecretaris voor Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo) zopas nog stevig onder vuur door haar aanwezigheid op een activiteit waar mannen niet toegelaten waren… “Dat is allemaal heel jammer, want onderzoek toont aan dat organisaties met meer gendergelijkwaardigheid performanter en innovatiever zijn”, aldus nog Briers.

Naast het ontwikkelde kwaliteitscertificaat, zocht X Kwadraat een partner om bedrijven die er nood aan hebben, te trainen in gendergelijkwaardig handelen en communiceren. De keuze is gevallen op Kurago, het Hasseltse training & coachingbureau gespecialiseerd in werkgerelateerde thema’s.

Glenn Baeten, zaakvoerder van Kurago, is alvast enthousiast over het partnerschap. “Onze missie is het bouwen van een wereld waarin iedereen de moed vindt om zichzelf te zijn. De doelstellingen van X Kwadraat sluiten hier mooi bij aan. We kijken er dan ook naar uit om met hen échte gedragsverandering bij bedrijven te bewerkstelligen.”

Reageer op dit bericht

Reacties

Dirk H. 2021-09-02 16:42:19

Mooi initiatief! Gelijkwaardigheid tussen vrouw en man levert alleen maar voordelen op.

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.