Nieuws Limburg Kwaliteitslabel voor staalstructuren van Gijbels

Kwaliteitslabel voor staalstructuren van Gijbels

Kwaliteitslabel voor staalstructuren van Gijbels

Gijmacon in Ellikom (Meeuwen-Gruitrode), ook gekend als het staalatelier van de Mathieu Gijbels Group, mag voortaan staalstructuren met CE-certificaat afleveren. Het is één van de eerste staalconstructiebedrijven in ons land die het label toegewezen kreeg van de Europese Commissie. Er zijn 3 jaar van intensieve voorbereidingen aan voorafgegaan.

CE M GijbelsHet staalatelier Gijmacon realiseert staalconstructies voor industriële gebouwenen en is gevestigd op de locatie waar nv Mathieu Gijbels zijn activiteiten in 1969 begon. Het atelier verwerkt jaarlijks 4.500 ton staal. Meer dan 95% van de productie is bestemd voor de eigen projecten van Mathieu Gijbels. Er werken een 30-tal arbeiders die staalconstructies assembleren en lassen. “Enkele jaren geleden hebben wij het staalatelier geprofessionaliseerd met een automatische zaag-boorstraat en een automatische hoek-ponslijn voor een efficiëntere werking en een verhoogde productiecapaciteit. Het streven naar een CE-marketing was een logisch vervolg in een verdere optimalisatie van het staalatelier,” aldus afdelingshoofd Mathieu Vandersteegen.

“Zo’n audit is geen formaliteit, maar een echt examen na drie jaar keihard werken en investeren,” aldus Mark Verhuizen, ingenieur bij Gijbels (foto). “Wij behoren nu tot de eerste staalconstructeurs in België die het CE-certificaat behaald hebben.”

“Het certificaat is tevens een mooie erkenning voor onze collega’s van ons staalatelier, die minder vaak in de schijnwerpers staan,” vult Herman Verwimp, Marketing & HR directeur aan. “Vandaar dat wij alle eer aan hen geven en het certificaat een ereplaats in het staalatelier krijgt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.