Nieuws Limburg Kwart Limburgse verkozenen is ondernemer

Kwart Limburgse verkozenen is ondernemer

Kwart Limburgse verkozenen is ondernemer

Bij de zopas afgelopen gemeenteraadsverkiezingen is een kwart van de verkozenen in Limburg, ondernemer van beroep. Dat heeft Unizo-Limburg becijferd. “Actieve deelname van ondernemers aan het beleid is en blijft de beste garantie voor een goede vertegenwoordiging van de ondernemersbelangen,” aldus directeur Bart Lodewyckx.

De studiedienst van Unizo-Limburg heeft alle uitslagen van de verkiezingen geanalyseerd en op basis daarvan berekend dat er 268 zelfstandige ondernemers rechtstreeks verkozen zijn. Op een totaal van 1.080 zetels in de gemeenteraden, is dat 25 procent. “Samen behaalden deze ondernemers maar liefst 230.878 voorkeurstemmen,” zegt Bart Lodewyckx. “Dit gegeven maakt ons sterk dat de stem van de ondernemers goed vertegenwoordigd is, en het beleid rekening zal houden met de actuele noden van deze doelgroep.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.