Nieuws Limburg Kwart meer groei voor Cegeka

Kwart meer groei voor Cegeka

Kwart meer groei voor Cegeka

De Limburgse leverancier van IT-diensten Cegeka heeft vorig boekjaar afgesloten met een omzet van net geen 200 miljoen euro (198,43 miljoen euro). Dat is een stijging met 27%. De stijging van de operationele winst tot 13,1 miljoen euro (+10%) bleef wat achter. De omzetstijging is vooral te danken aan een forse autonome groei (+20%), aangevuld met de omzet van de overgenomen bedrijf ANE in Gent, DigiPoint in Mechelen en Multidata in Luxemburg. De Waalse dochter NSI wist een groei van 14% voor te leggen.

De operationele winst groeide ook, maar in verhouding met de omzet daalde de operationele winst met 1 procentpunt tot 6,6%. “Vandaar dat we de focus gaan leggen op de rendabiliteit”, zegt ceo André Knaepen. “We streven naar een verhouding van 10% op middellange termijn. Daarvoor zullen we onze monitoring- en softwareactiviteiten in Roemenië uitbouwen.”

2012
Voor dit jaar mikt Cegeka op minstens 220 miljoen euro omzet. Daarvoor rekent de groep vooral op outsourcing: andere bedrijven die hun software bij Cegeka laten draaien en beheren. “Met ons vernieuwde datacenter hebben we daarvoor de troeven achter de hand. Zo heeft recent nog NIBC Bank bij ons een overeenkomst getekend”, zegt Knaepen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.