Nieuws Limburg Kwart meer startende bedrijven in Limburg

Kwart meer startende bedrijven in Limburg

Scale-ups gaan snel de grens over.

Kwart meer startende bedrijven in Limburg

Tijdens de eerste helft van dit jaar waagden maar liefst 60.111 Belgische starters de sprong naar het ondernemerschap. Dat zijn er een kwart (25,77%) meer dan op hetzelfde ogenblik in coronajaar 2020. Limburg zit zowat op het gemiddelde. Minstens even opvallend is dat het er ook 14% meer zijn dan tijdens de eerste zes maanden van 2019, toen er van de sanitaire crisis nog totaal geen sprake was. Dat blijkt uit cijfers die Unizo bij Graydon opvroeg en analyseerde.

“Wellicht zitten er bij de starters van dit jaar ook ondernemers die eigenlijk vorig jaar al van wal hadden willen steken, maar toen op pauze hebben gedrukt omwille van corona”, zegt Bart Lodewyckx van Unizo Limburg. “Maar ook los daarvan blijft het opmerkelijk dat opnieuw zoveel kandidaten de sprong waagden, terwijl we zeker tijdens de eerste maanden van dit jaar nog in volle crisis zaten en we pas sinds kort geleidelijk uit het dal aan het kruipen zijn. Wie echt wil ondernemen, laat zich duidelijk door niets of niemand tegenhouden. Van zodra er een tikkeltje meer perspectief is, maken ze de klik.”

Dat bleek trouwens ook al tijdens de tweede helft van 2020, toen er een spectaculaire inhaalbeweging van het aantal starters gebeurde ten opzichte van de eerste jaarhelft. “Zo werd 2020 uiteindelijk toch opnieuw een recordjaar, met net iets meer starters dan in 2019. Als deze trend zich ook dit najaar doorzet, door het verder wegdeemsteren van de coronacrisis, gaan tegen eind 2021 andermaal alle startersrecords sneuvelen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.