Nieuws Limburg Kwart miljoen steun voor innovatie bij ABN

Kwart miljoen steun voor innovatie bij ABN

Kwart miljoen steun voor innovatie bij ABN

Het Bilzerse bedrijf ABN (The Air Management Group) heeft 250.000 euro innovatiesubsidie ontvangen voor de ontwikkeling van een makkelijk exporteerbaar klimatiseringstoestel. “Met dit toestel kan een gewone ruimte snel en efficiënt worden omgebouwd tot een cleanroom,” zegt Jo Nelissen, afgevaardigd bestuurder van ABN. “Door er een bijzonder klimaat te creëren, wordt haast iedere ruimte geschikt voor het uitvoeren van bijvoorbeeld medische tests of het bewaren van bepaalde producten. Het toestel is makkelijk te verplaatsen (plug & play) en is interessant voor klanten voor wie een conventionele cleanroom financieel niet haalbaar is.”

marc en jo abn“We zijn natuurlijk heel blij met deze innovatiesteun, aangezien we hiermee diepgaandere kennis kunnen verwerven, die ons bedrijf de mogelijkheden biedt om onze positie van innovator te versterken. We willen voor dit product in de eerste fase 5 extra medewerkers aanwerven, en eens op koers, kan dit aantal stijgen tot 15 in de eerste 2 jaar.”

Voor de indiening van dit subsidiedossier bij het IWT liet ABN zich begeleiden door Innovatiecentrum Limburg. “De inbreng van Innovatiecentrum Limburg was echt nodig om tot dit resultaat te komen,” aldus nog Jo Nelissen. “Innovatieadviseur Marc Sevenants hielp ons om niet alleen te focussen op de technologische uitdaging, maar om ook met het businessplan rond dit nieuwe product. Innoveren levert pas een meerwaarde op voor je bedrijf als je dat nieuwe product ook kan valoriseren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.