Nieuws Limburg Laatste standjes voor laatste werkzoekenden

Laatste standjes voor laatste werkzoekenden

Laatste standjes voor laatste werkzoekenden

Omdat heel wat bedrijven nog steeds kampen met een gigantisch personeelstekort, zetten ze alle zeilen bij om de laatst beschikbare werkzoekenden te bereiken. Naast inventieve campagnes worden ook de klassieke rekruteringskanalen aangesproken, zoals jobbeurzen. “Rechtstreeks persoonlijk contact is nog altijd een uitstekende basis om tot een match te komen tussen werkzoekende en werkgever”, zegt Jonas De Raeve van Voka Limburg, dat samen met de VDAB en Hogeschool PXL een grote jobbeurs organiseert op 17 februari in de Trixxo Arena.

Tot dusver hebben zich al 200 bedrijven en organisaties aangemeld om op donderdag 16 en vrijdag 17 februari zich van hun beste zijde tonen op het grote jobevent. Waar de eerste dag is gereserveerd voor een kennismaking tussen de PXL-studenten en de toekomstige werkgevers, worden op vrijdag alle werkzoekenden uitgenodigd om op de diverse stands de vacatures te ontdekken.

“Het tekort aan personeel behoort nog altijd tot de voornaamste kopzorgen van onze bedrijven”, weet Jonas De Raeve, directeur Belangenbehartiging van Voka Limburg. “Onze ondernemingen staan dan ook te popelen om met elk talent aan de slag te gaan. Dat zij op een jobevent zoals dat in de Trixxo Arena, rechtstreeks in contact kunnen komen met zowel ambitieuze studenten als werkzoekenden, is dan ook een unieke kans die ze met beide handen willen grijpen.”

VDAB Limburg springt mee op de kar om iedereen die een nieuwe uitdaging zoekt, warm te maken voor een beursbezoek. Directeur Joris Philips: “We geloven sterk dat er in ieder van ons een ‘witte raaf’ schuilt. Voor wie een duwtje in de rug nodig heeft om zijn talent te matchen met de juiste werkgever, is zo’n jobevent de ideale gelegenheid. VDAB Limburg werkt heel graag mee om daar een ‘perfect match’ tot stand te brengen. Net zoals onze opleidingen in knelpuntberoepen, is zo’n beurs een goed kanaal om mensen te begeleiden naar een duurzame job. Samen met Hogeschool PXL en Voka Limburg gooien we dan ook ons volledige gewicht in de schaal om hier opnieuw een groot succes van te maken!”

Gezien de gigantische ruimte die in de Trixxo Arena beschikbaar is, kunnen er nog een aantal standhouders bij. Meer info is terug te vinden via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.