Nieuws Limburg LAG (Bree) investeert 2 miljoen euro in automatisatie

LAG (Bree) investeert 2 miljoen euro in automatisatie

LAG (Bree) investeert 2 miljoen euro in automatisatie

LAG Trailers moderniseert zijn productie met een nieuwe lasersnijmachine en 2 lasrobots. Dit vergt een kapitaalinjectie van 2 miljoen euro. Volgend jaar zal een nieuw investeringsprogramma van start gaan.

LAG Groep investeerde de afgelopen al sterk in de productieprocessen, onder meer met nieuwe las-assemblagelijnen, spuit- en drooghallen en diverse eindmontagelijnen. Er wordt nu een stevig bedrag bijgedaan voor de aankoop van een fiberlasersnijmachine en 2 robots voor het lassen van aluminium en roestvrij staal. Niet alleen in Bree, maar ook in het Poolse Poznan moderniseert LAG de faciliteiten. In 2021 plant het bedrijf de optimalisatie van het volledige logistieke proces.

“De lasrobots vermijden dat onze lassers belastende meters moeten maken”, zegt Rob Ramaekers, CEO van de LAG Groep. “Het laat toe dat gediplomeerde lassers meer worden ingezet op posities die manuele inbreng vereisen, waardoor de ergonomie van het personeel aanzienlijk verhoogt. De robot kort ook de arbeidsduur in met circa 30%. En dat hij de social distancing respecteert en corona-proof is, is mooi meegenomen.”

De investeringen moeten de groei-ambities van het Breese bedrijf onderstrepen. “We mikken op de Europese top 3 in onze sector”, aldus nog de CEO. “En als we groter en sterker worden is ineens de werkgelegenheid in het hoofdkwartier in Bree verzekerd.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.