Nieuws Limburg LAG gaat 25% meer tankwagens bouwen

LAG gaat 25% meer tankwagens bouwen

LAG gaat 25% meer tankwagens bouwen

LAG Trailers uit Bree heeft zopas een nieuwe productielijn voor bulkcontainers in gebruik genomen. Daarmee verhoogt de capaciteit voor dit product met 40%. Dit is in de van de ambitie om de totale capaciteit van tankwagens tegen 2020 met 25% op te drijven en uit te groeien tot de grootste speler in Europa.

Door de investering wordt de efficiëntie met 15% verhoogd en gaat de capaciteit in 1 shift van 5 naar 7 stuks per week. “Voortaan kunnen de bulkcontainers van begin tot eind gelast worden in een zogenaamde takt-lijn”, zegt COO Rob Ramaekers. “Binnen het moederbedrijf CIMC brengt dit de capaciteit voor bulkcontainers op jaarbasis naar 600 stuks.”

De investeringen zijn hiermee zeker nog niet afgerond. LAG Trailers onderzoekt momenteel in detail welke stappen in het productieproces verder gerobotiseerd kunnen worden. “Dit alles kadert in de strategie om tegen 2020 de totale productie van tankwagens te verhogen met 25% om zo te komen op 2500 voertuigen op jaarbasis. Zo zijn er weer een aantal belangrijke stappen genomen in de lange termijnvisie om de nummer 1 tankwagenbouwer van Europa te worden”, besluit COO Rob Ramaekers.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.