Nieuws Limburg LAG, Profel, Harol,… de industrie gaat vrijwillig plat

LAG, Profel, Harol,… de industrie gaat vrijwillig plat

LAG, Profel, Harol,… de industrie gaat vrijwillig plat

Hoewel ze dat niet moeten, beslissen heel wat grote industriële bedrijven om hun productie volledig stil te leggen. Ze doen het uit veiligheidsoverwegingen voor de medewerkers. Doordat heel wat schakels in het economisch weefsel op non-actief staan, dreigt een volledige stilstand.

Bedrijven als ramenfabrikant Profel hebben beslist dat de productie voor onbepaalde duur wordt stilgelegd. Zo’n 1.000 mensen zijn nu economisch werkloos. Nog heel wat andere ondernemingen kondigen eveneens een lockdown aan, zoals Harol in Diest. En ook LAG Trailers in Bree ligt helemaal plat, voorlopig tot 5 april. “De gezondheid van al onze medewerkers primeert op al het andere”, zegt CEO Rob Ramaekers.

En ook bij heel wat andere bedrijven dringen de vakbonden aan om de productie volledig stil te leggen, zoals bij Tenneco in Sint-Truiden en Celanese in Lanaken.

De gevolgen laten zich meteen voelen, bijvoorbeeld in de bouwsector, waar heel wat werven stilvallen door een gebrek aan materialen en personeel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.