Nieuws Limburg LAG Trailers spoelt kater van rampjaar door

LAG Trailers spoelt kater van rampjaar door

LAG Trailers spoelt kater van rampjaar door

LAG Trailers uit Bree, de producent van opleggers, heeft een moeilijk jaar 2010 achter de rug. De omzet liep terug van 77 tot 63,5 miljoen euro. Bottom line moest een verlies van 3 miljoen worden geslikt, terwijl dit een jaar eerder 620.000 euro bedroeg. Het gemiddeld aantal werknemers bedroeg 400 FTE’s, tegenover 500 in 2009.

Toch was dit zware verlies volgens het budget ingecalculeerd. In het begin van 2010 was het orderboek zeer mager gevuld en werd een herstructurering doorgevoerd. In de tweede jaarhelft keerde het tij, onder meer door een grote bestelling van Ewals Cargo Care. Het order van 600 megatrailers gaf LAG meteen werkzekerheid voor de rest van 2010 en 2011. Er moesten ook opnieuw een 100-tal mensen aangeworven worden. Het lopende boekjaar ziet er dus al een heel stuk beter uit.

LAG Trailers, eigendom van het Nederlandse Burg Industries, dat op zijn beurt Chinese aandeelhouders heeft, gaat ook inhoudelijk de processen optimaliseren. Zo wordt er geïnvesteerd om de assemblage beter af te stemmen op de andere bedrijven uit de Chinese groep CIMC.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.