Nieuws Limburg LAG vervoert olie naar één van wereldwonderen

LAG vervoert olie naar één van wereldwonderen

LAG vervoert olie naar één van wereldwonderen

LAG Trailers uit Bree is betrokken bij het onderhoud van één van de grootste civiele bouwwerken ter wereld. De Oosterscheldekering, een onderdeel van de Delta-werken in Nederland, moet dringend gesmeerd worden. De muur van 9 kilometer telt 62 beweegbare keringen (breedte van 42m per kering), die worden aangestuurd door 124 hydraulische cilinders. Afhankelijk van de diepte tot de bodem, is per hydraulisch systeem tussen de 5 en 15m³ hydraulische olie nodig. Die olie wordt aangerukt met tankwagens van LAG Trailers uit Bree, die een netto-inhoud hebben van 47.500 liter. Het contract loopt nog tot 2040.

oosterscheldekeringDe Oosterscheldekering is ’s werelds grootste beweegbare waterkering. Ze werd gebouwd nadat in januari 1953 maar liefst 1.836 mensen het leven lieten bij een grote overstroming. Het project, dat zo’n 5 miljard euro heeft gekost, wordt gerekend tot de 7 wereldwonderen op vlak van engineering.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.