Lagotronics uit Venlo gaat Limburg Paviljoen Floriade bouwen

Lagotronics Giant Wheels gaat het Limburg Paviljoen bouwen dat hét visitekaartje van de provincie moet worden tijdens de Floriade. Het gaat om een grote klus, zeker enige tonnen. Er waren in totaal drie gegadigen.

“Met autenthieke Limburgse kernwaarden” Lagotronics Giant Wheels is een dochterbedrijf van L G Holding. Die onderneming is van Carolus Görtjes (54), geboren in Venlo. Volgens de laatst gedeponeerde jaarrekening, 2009 werkten er enige tientallen mensen bij de holding die in 2009 een turbulent jaar had, met name de eerste maanden waren slecht, daarna is het een stuk beter gegaan. Er is toch nog met rode cijfers afgesloten. 
Dit zijn volgens het bedrijf de kerntaken: 'LG Holding BV stelt zich ten doel om klanten kwaltatief hoogwaardige oplossingen te bieden op de gebieden "beeld, licht en geluid". De kernactiviteiten van de onderneming zijn in het boekjaar gericht op:
verkoop van LED en SLV-producten - samengevat als handel
ondersteuning van TV-producties met LED en stemsystemen
levering en installatie van licht en geluid-projecten
levering en installatie van TRIG-systemen voor pretparken
levering en installatie van systemen die een 'ride' in een achtbaan vastleggen'. 
Dit is de klus:
Design, Build en Maintain van het Limburg Paviljoen op de begane grond van de Innovatoren
ter gelegenheid van de Floriade 2012. Het realiseren van een projectie (maximaal 24 meter breed en maximaal 5 meter hoog) in het Atrium van de Innovatoren (ter hoogte van de 1e verdieping). De projectie moet zichtbaar en leesbaar zijn vanuit het gehele Atrium. Het Limburg Paviljoen dient op basis van inrichting en uitstraling een 'feel good' beleving op te roepen bij de bezoeker ten aanzien van Limburg. 'Feel good' gebaseerd op onderwerpen
als wonen, werken, innoveren/ondernemen en studeren in Limburg en anderzijds op verblijven (pleasure and leisure en quality of life). De authentieke Limburgse kernwaarden zoals historie, landschap, cultureel erfgoed en geografische ligging zijn hiervoor de grondslag.
Meer info klik hier . 
Bron: wijlimburg.nl. Overgenomen met toestemming.