Nieuws Limburg Lakse ambtenaar kost Deko exportvergunning

Lakse ambtenaar kost Deko exportvergunning

Lakse ambtenaar kost Deko exportvergunning

De Hasseltse vleeswarenfabriek Deko heeft een juridische procedure gewonnen tegen de Belgische Staat wegens inkomstenverlies. “De zaak dateert van 2003 en 2004,” begint CEO Johan Droogmans het bizarre verhaal. “Ambtenaren van het Federaal Voedselagentschap moesten hier controles uitvoeren om de voedselveiligheid te garanderen. Maar wij werken ook op zaterdag, en de controleurs hadden blijkbaar niet veel goesting om ook in het weekend te komen kijken. Vandaar dat in onze rapporten niets was terug te vinden over inspecties op zaterdag. En dat is de Amerikanen in het verkeerde keelgat geschoten. Ze hebben gewoon voor een heel jaar onze exportvergunning ingetrokken… Daardoor zijn we uiteraard veel inkomsten misgelopen en hebben we mensen moeten laten gaan. Het was dan ook logisch dat we de geleden schade zouden terugvorderen bij de verantwoordelijken hiervoor.”

Na vele jaren van juridische steekspelletjes heeft de rechter Deko nu in het gelijk gesteld. Het bedrijf eist een schadevergoeding van 685.530 euro. “Hoeveel we precies zullen krijgen is nog niet duidelijk. Om dat te bepalen heeft de rechtbank een expert aangesteld,” aldus nog Droogmans, die vandaag gelukkig alweer veel ham en andere vleeswaren naar de VS mag exporteren (Lees ook ander artikel hierover hier).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.