Nieuws Limburg Lambrecht haalt de Condé binnen (en het gaat niet over voetbal)

Lambrecht haalt de Condé binnen (en het gaat niet over voetbal)

Lambrecht haalt de Condé binnen (en het gaat niet over voetbal)

Vorige week was Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht met zijn club op bezoek bij Racing Genk. Een knipoog naar sportief directeur Dimitri de Condé was voldoende om een zakelijke transactie te bezegelen: het Limburgse familiebedrijf Banden de Condé wordt overgenomen door Lambrecht Banden.

Groep de Condé bestaat sinds 1934 als een intiatief van Hubert de Condé. Het familiebedrijf groeide -vooral onder impuls van Roger de Condé- uit tot één van de belangrijkste spelers in de bandensector. De meeste gekende tak is Banden de Condé, dat beschikt over 12 vestigingen in Vlaanderen. Daar worden zo’n 100 mensen tewerkgesteld. De groep wordt vervolledigd door EBTS Pro Assist (internationale depannageservice), Decoba (groothandel) en Limburgs Bandag Bedrijf (vernieuwingsfabriek). In totaal telt Groep de Condé ongeveer 260 medewerkers. ​

Gezien het gebrek aan familiale opvolging (zoals Dimitri, die zijn sporen verdient bij KRC Genk en de dochters van Roger, die een administratieve functie uitoefenen), keken de bestuurders al even uit naar een partner. “We zijn op een scharniermoment gekomen waarop we ons de vraag stelden hoe het met Banden de Condé verder moest”, bevestigt bestuurder (en schoonzoon) Frank Van Parijs. “We konden zelfstandig verdergaan met alle risico’s van dien, of kiezen om op te gaan in een groter en sterker geheel. Die keuze was snel gemaakt, zowel met de bedrijfsvoering als onze medewerkers in het achterhoofd. De overname door Lambrecht Banden is in de huidige marktcontext de enige logische stap.”

Banden Lambrecht neemt alles over, behalve ETBS (met 8 internationale vestigingen en 120 mensen). “De namen van de verschillende entiteiten blijven behouden”, zegt Frank Lambrecht, namens de overnemer. “Dat zorgt voor rust en vertrouwen bij klanten, leveranciers én de medewerkers. In de komende weken en maanden bekijken we samen hoe we alles zo goed mogelijk kunnen inpassen, hoe er best wordt samengewerkt en welke synergieën mogelijk zijn. Het belangrijkste is echter om de continuïteit van de activiteiten te verzekeren.”

De formele overdracht is gepland om uiterlijk op 1 juni 2019 te gebeuren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.