Lambrechts hekelt prijzenpolitiek leveranciers

Met een groots opgezet feest heeft voedingsgroothandel Lambrechts in Tongeren de grootschalige verbouwings- en nieuwbouwwerken gevierd die de afgelopen 2 jaar werd uitgevoerd. Het bedrijf, dat 350 buurtsupermarkten van vooral Supra en Spar belevert, investeerde 9 miljoen euro om de aangekochte gebouwen van het voormalige Nova om te vormen tot een moderne opslagruimte. Deze magazijnen werden vervolgens via een nieuwe hal verbonden met de bestaande opslagruimte bij Lambrechts, waardoor het bedrijf vandaag over een oppervlakte van 38.000 m2 meter beschikt.

Na toespraken van VKW-voorzitter Luc Cardinaels en gouverneur Herman Reynders, dankte gedelegeerd bestuurder Guy Lambrechts in zijn feestrede in eerste plaats zijn 180 personeelsleden voor hun inzet. Ook de vorige generaties van het familiebedrijf, dat al bestaat sinds 1921, werden bedacht met een woordje van dank. Zonder een blad voor de mond te nemen, richtte Lambrechts vervolgens een duidelijke waarschuwing aan een aantal leveranciers, die nog steeds lagere prijzen hanteren voor grote distributieketens dan voor buurtwinkels. "Wie zich hier aangesproken voelt, moet weten dat we die houding beu zijn, en als dat niet op korte termijn verandert, we andere opportuniteiten in binnen- en buitenland zullen onderzoeken," zei hij zowel in het Nederlands als het Frans.

Lambrechts realiseert momenteel een jaaromzet van 145 miljoen euro. Naast de verkoop van de goederen biedt het bedrijf ook een uitgebreid dienstenpakket aan de winkeliers, zoals advies over inrichting, marketing, boekhouding, enzovoort.