Nieuws Limburg Lambrechts neemt sectorgenoot Smolders over

Lambrechts neemt sectorgenoot Smolders over

Lambrechts neemt sectorgenoot Smolders over

Sanitair- en verwarmingshandel Lambrechts, met hoofdzetel in Genk, heeft zich voor 50 procent ingekocht bij sectorgenoot Smolders in Sint-Truiden. Het gaat om een kapitaalverhoging, waarbij Lambrechts in ruil voor de financiële inbreng de helft van de aandelen heeft gekregen. Dat blijkt uit de publicatie van de transactie in het Belgisch Staatsblad.

Smolders investeerde in 2010 nog 3 miljoen euro in een gloednieuw bedrijfsgebouw van 3500m2 in Sint-Truiden. De toonzaal van 1500 m2 is sinds november 2010 open voor het grote publiek. Er is onder meer een ‘gevoelsappartement’ waarin klanten kunnen blijven overnachten om alle verwarmings- en sanitaire technieken uit te proberen.

Lambrechts en Smolders benadrukken dat het om een tijdelijke participatie gaat waarbij achterstallige betalingen zijn omgezet in aandelen. Tijdens deze overbruggingsperiode zal er een herstructurering plaatsvinden bij Smolders met daarbij blijvende focus op zowel duurzame als klassieke verwarmingssystemen. De firma Lambrechts zal zich verder blijven ontwikkelen als groothandel en richt zich daarbij vooral op installatiebedrijven en particulieren. Het spreekt voor zich dat Lambrechts zelf geen plannen heeft als installatiebedrijf.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.