Nieuws Limburg Lase (Herk) investeert 2 miljoen in uitbreiding

Lase (Herk) investeert 2 miljoen in uitbreiding

Lase (Herk) investeert 2 miljoen in uitbreiding

Al ooit gehoord van Lase, de afkorting van Labor Aiding Systems Europe? Indien niet, is dat niet echt een schande, want de onderneming uit Herk-de-Stad werkt erg ‘low profile’. Nochtans loont het absoluut wel de moeite om dit bedrijf te leren kennen, aangezien het op 13 jaar tijd is uitgegroeid tot een forse KMO met een 30-tal mensen. “We bouwen vooral automatiseringstoepassingen voor productielijnen in de automobielsector,” zegt stichter-zaakvoerder Gert Peetersem. “Ondanks de teloorgang van deze industrie in België, blijven we in het buitenland mooie contracten binnenhalen. Zo zijn we actief in Rusland, China en Engeland. En in Spanje, waar we een toeleverancier van Ford helpen met de opstart van de productie.”

lase fotoDat Lase zo sterk groeit, heeft gevolgen voor de capaciteit. “We moeten inderdaad flink uitbreiden en investeren daarom een bedrag van zo’n 2 miljoen euro. Een nieuwe productiehal staat er al, de kantoren zijn bijna klaar. We hebben uiteraard ook extra machines moeten aankopen.” Bovendien blijft het personeelsaantal bij Lase groeien. “De laatste maanden zijn er nog enkele mensen bijgekomen, en op een gestadig tempo zullen we ook op dat vlak verder groeien,” besluit Gert Peetersem.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.