Nieuws Limburg Leën, Profeeling en PrintPassie slaan de handen in elkaar

Leën, Profeeling en PrintPassie slaan de handen in elkaar

Leën, Profeeling en PrintPassie slaan de handen in elkaar

De familiale drukkerijen Leën uit Hasselt en Profeeling uit Beringen gaan vanaf 1 januari samen door het leven. Ook PrintPassie uit Overpelt doet mee aan de samenwerking, zo laat gedelegeerd bestuurder Karine Didden weten. Het machinepark wordt geïntegreerd. De bedoeling is dat het eengemaakte bedrijf, dat ook een nieuwe naam zal krijgen, in een latere fase zal verhuizen naar een nieuwe vestiging. De laatste details van de samenwerking moeten nog gefinaliseerd worden.

Profeeling is het bedrijf van Dirk Ballet (die niet meestapt in het nieuwe verhaal) en Rudi Gerits. In 2008 werd collega De Plano overgenomen, waarna een groot investeringsprogramma van start ging. Met Profeeling Digiprint heeft de drukkerij ook een stevige poot in digitale printactiviteiten.

Leën bestaat al sinds 1891 en is daarmee één van de oudste familiebedrijven in de provincie. In 2007 nam de vierde generatie het roer over. Het machinepark werd eveneens de afgelopen 5 jaar sterk gemoderniseerd. Door de fusie verstevigt Leën zijn positie in de top 5 van de Limburgse drukkerijen.

PrintPassie tot slot, is sinds 2013 de verderzettting van de toenmalige Drukkerij Sleurs. Medewerkers Ivo Maelstaf, Bram De Graef en Karine Didden namen toen het bedrijf over.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.