Nieuws Limburg Leergierige logistiekers lanceren eigen Business Club

Leergierige logistiekers lanceren eigen Business Club

Leergierige logistiekers lanceren eigen Business Club

De logistieke sector wordt te vaak vereenzelvigd met saaie, grijze magazijnen, maar achter die muren gaat er heel wat innovatie schuil. “Het oubollige beeld van de logistieke sector klopt al lang niet meer”, vindt Johann Leten van Voka Limburg. “De vele private investeringen in Limburg zorgden voor een herontdekking van ons logistiek potentieel. De innovatiedrift is enorm, en cruciaal om onze concurrentiepositie te waarborgen. Daarom willen we de digitalisering van logistieke processen versnellen en lanceren we een Business Club Smart Warehousing. Die neemt ondernemers mee naar Limburgse schoolvoorbeelden. Zo maken we de logistieke sector future-proof en klaar om verder te groeien.”

Met de Business Club Smart Warehousing wil Voka Limburg aan ondernemers tonen welke digitale mogelijkheden er zijn voor logistieke processen. “In tien sessies komen er evenveel bedrijven aan het woord, die tonen welke technologieën zij geïmplementeerd hebben”, legt Leten uit. “Deelnemers kunnen zo met hun eigen ogen de impact van de implementatie zien en nagaan wat deze technologie voor hun eigen bedrijf kan betekenen.” Het gaat dan om logistieke processen in de e-commerce, artificiële intelligentie en data-analyse.

Wie het kan weten, is Kurt Andries, General Manager van Power Tools Distribution in Hoeselt. “Limburg is een prachtige plek om een logistiek centrum uit te bouwen. Digitalisering en het slimmer maken van onze systemen heeft niet alleen voor meer efficiëntie gezorgd, maar ook een betere customer service. Zo heeft Robotic Process Automation (RPA) of de automatisering van repetitieve bedrijfsprocessen, voor ongeveer een 20% snellere klachtenbehandeling gezorgd.”

“Die investeringen binnen de warehouses zijn vaak minder zichtbaar, maar wel broodnodig om dankzij efficiëntiewinsten economisch te groeien. De logistieke sector implementeert die innovaties al op een verbluffende wijze”, zegt Johann Leten nog. “Bedrijven als Nike Logistics Center, Mobis Parts Europe, Stanley Black & Decker, SKF Logistics, H.Essers, Weerts Logistics en vele anderen, tonen vertrouwen in onze provincie door hun activiteiten hier uit te breiden. Dat doen ze niet alleen in bakstenen, maar ook in doelgerichte innovaties die van de logistieke sector een duurzame werkgever maken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Beringen, Hoeselt
Beringen

Mark Decat (Essec) overleden

Na een zeer moedige strijd is ondernemer Mark Decat zopas op 52-jarige leeftijd overleden. De Managing Partner van telecomgroep Essec… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.