Nieuws Limburg Leg de juiste contacten tijdens de tweede Limburgse Bedrijvennetwerkdagen

Leg de juiste contacten tijdens de tweede Limburgse Bedrijvennetwerkdagen

Leg de juiste contacten tijdens de tweede Limburgse Bedrijvennetwerkdagen

Na een geslaagde eerste editie in 2019 brengt Kortrijk Xpo het concept van de Bedrijvennetwerkdagen opnieuw naar Limburg. Dat doet de organisatie in samenwerking met Voka-Kamer van Koophandel Limburg. Op 27 en 28 oktober vindt de tweede Limburgse editie plaats in Expo Hasselt.

De Bedrijvennetwerkdagen is een concept dat al vele jaren succesvol is in Kortrijk Xpo. In 2019 werd het voor het eerst uitgerold in Limburg. Nu wordt in samenwerking met Voka een tweede editie georganiseerd. “Wij hebben het organisatietalent en zij hebben het netwerk met de bedrijven. Zo vinden we elkaar perfect”, aldus Pieter Desmet van organisator Kortrijk Xpo.

Het gaat om een groot netwerkevenement. “Meer dan 120 bedrijven hebben er met een eigen beursstand een soort van uitstalraam om zich voor te stellen. Het doel is netwerken, nieuwe contacten leggen, en nieuwe partners leren kennen. Het is over alle sectoren heen.”

Het is de bedoeling om het succes van de eerste editie in 2019 te overtreffen. “Twee jaar geleden waren er 120 standhouders en 2.000 bezoekers. We hebben ook dit jaar ontzettend veel interesse van standhouders, maar nu is het natuurlijk ook de bedoeling dat er ook dit jaar veel mensen komen om zaken te doen.”

Regionale focus

Er wordt sterk ingezet op de lokale focus van de Bedrijvennetwerkdagen. “Het gaat om zakendoen in een bepaalde regio, in dit geval Limburg, kortweg met uw buren”, legt Pieter Desmet uit. “Dat is opnieuw actueel sinds corona. Steeds meer bedrijven stellen zich de vraag of ze niet voor hetzelfde ook een partner kunnen vinden in de eigen regio. Dat kan dus perfect op de Bedrijvennetwerkdagen.”

Enerzijds zijn er dus de standhouders, maar anderzijds kan je ook langskomen op de beurs als je vooraf bent ingeschreven.

Netwerken en inhoud

“Door de coronacrisis is de drang naar contact groot. Mensen hebben persoonlijk contact nodig, dan gaat het niet alleen om het persoonlijke aspect, maar ook professioneel”, zegt Pieter Desmet, die gelooft in een ruime opkomst.

Naast de beursstanden is er ook een inhoudelijk programma uitgewerkt door Voka-Kamer van Koophandel Limburg. Zij voorzien op woensdag actuashots onder de noemer Big Refresh, waarvoor je dient in te schrijven. Op donderdag zijn er vrij een aantal innovative learnings van exposanten te volgen.

Inschrijven om een bezoekje te brengen aan de Bedrijvennetwerkdagen is gratis, maar de beurs richt zich wel in eerste instantie op ondernemers, en niet op het brede publiek. “We willen dat iedereen de juiste contacten kan leggen.” De beurs is op 27 en 28 oktober geopend tussen 14 en 21 uur.

De Bedrijvennetwerkdagen is een concept dat al vele jaren succesvol is in Kortrijk Xpo, en nu voor de tweede keer afzakt naar Limburg.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.