Nieuws Limburg Lekanne lanceert luxe-lodge
Limburg

Lekanne lanceert luxe-lodge

Victor Lekanne, gekend als voormalig eigenaar van Varel Alarm, heeft een totaal nieuw bedrijf opgestart. Met zijn onderneming Wild at Home ontwerpt, maakt en verkoopt hij moderne tent-structuren, die kunnen dienen om te dineren, werken of te overnachten in ware glamping-stijl. De safari-tenten kunnen ook dienst doen als bijgebouw van horecazaken, B&B’s, enzovoort. “Een fijne rustplek waar mensen even op adem kunnen komen, weg van de e-mails en videocalls”, zegt Lekanne.

De ondernemer uit Stevoort vertelt: “Ons gezin houdt enorm van ‘glamping’. Enerzijds overnacht je zo comfortabel en veilig, zonder dat je vasthangt aan een hotel. Anderzijds leef je in de natuur en word je ’s ochtends wakker bij het getsjilp van de vogeltjes. Die combinatie van luxe, avontuur en vrijheid creëert een speciaal gevoel. Op een dag vroeg mijn echtgenote of we een glamping-tent in onze eigen tuin konden plaatsen. Op de markt vond ik echter geen degelijk aanbod. Daarom besloot ik maar zelf een safaritent te ontwikkelen…”

In zijn atelier heeft Lekanne momenteel 7 types van tenten gemaakt, met afmetingen van 9 m2 tot 30 m2. “In ons ontwerp combineren we veiligheid, esthetiek en duurzaamheid”, beklemtoont hij. “Veiligheid staat uiteraard voorop. Daarom werken we met de stevigste materialen: massief geïmpregneerd hout en stoffen die ook voor zeilboten en Siberische yurt-tenten gebruikt worden. Ze zijn dus water-, koude- en vuurbestendig. Een ingenieur heeft zich bovendien gebogen over de stabiliteit. Zo zijn we gekomen tot een solide constructie van massief hout (palen van 12 cm dik) en verbindingen in gegalvaniseerd staal. Omdat een betonnen fundering niet nodig is, kan je de safaritent achteraf dus nog verplaatsen.”

Het moet gezegd: De tenten ogen niet alleen robuust, maar ook elegant. “De dikke balken zorgen voor een strakke look & feel. De invulling bepaal je zelf. Je kan elektriciteit en verwarming installeren, een natuurlijke houtsoort voor de vloer kiezen, en de kleuren van de binnentent en het dakzeil bepalen. Het stof van de zeilen is bovendien tot in de kern gekleurd, zodat het niet verbleekt door het zonlicht.”

Home Office
De huidige pandemie geeft de lodge-tenten van Wild at Home – ironisch genoeg – een duw in de rug. Maar Victor Lekanne is ervan overtuigd dat er ook na de staycation-hype heel wat mogelijkheden liggen: “Onder impuls van de klimaatverandering eten, leven en slapen we almaar meer buitenshuis. Als je met gezinsleden of vrienden in openlucht vertoeft, kom je los van het scherm van je laptop of smartphone en herstel je het sociaal contact. Maar je kan er evengoed individueel tot rust komen, door de lodge-tent in te richten als home office, yogaruimte of creatief atelier.”

Daarnaast ziet de ondernemer ook kansen in de bedrijfswereld: “Tuinarchitecten, tuinaannemers en zwembadbouwers kunnen met onze lodge tent een extra accent geven aan een tuin of zwembad. Daarnaast kunnen onze safaritenten als extra buitenruimte dienen voor hotels, B&B’s of wellnesszaken. En wie weet zijn er ook bedrijven die met een originele rokersruimte willen uitpakken? De mogelijkheden zijn legio”, besluit Victor optimistisch.