Lekker bedrijfsgeurtje levert meer geld op

Ruud Schoemakers uit Melderslo heeft samen met zijn compagnon Hans Valster BellaBrisa opgericht. De firma doet aan geurbeleving. Schoemakers: “Uit onderzoek is bekend dat een aangename geur de productiviteit in een kantoor stimuleert of kalmerend kan werken. Daar spelen we op in”

httpv://www.youtube.com/watch?v=b1ed-Z6pNM0

De naam BellaBrisa prijkt op elektronisch kastjes, die de gewenste geur verspreiden in een ruimte. De onderdelen van het apparaat worden door bedrijven in de regio geproduceerd. Zo weken Schoemakers en Valster samen met metaalbewerkingsbedrijf Hermus in Venray en met Microfan in Horst, dat de printplaten levert. De geuren zijn afkomstig van een parfumfabriek. De klanten huren het totaalpakket.

Schoemakers: “De apparaten kunnen worden geïntegreerd in de luchtbehandelinginstallatie, het plafond of gebruikt worden in de vrije ruimte. Besturingen zijn er vanaf eenvoudig handmatig in te stellen tot volautomatische besturing door de klimaat- of gebouwcomputer. Deze regelen de geurdosering, de aromakeuze en de tijden waarop onze geuroplossing ingeschakeld wordt.”

Hans Valster startte twintig jaar geleden Cumulus Nederland BV. Hij ontwikkelde een speciale zelfreinigende persluchtverstuiver waarop patent verleend is. In 1992 trof Hans Valster zijn huidige compagnon Ruud Schoemakers, die op dat moment werkzaam was als hoofd verkoop bij een mechanisatiebedrijf dat hoofdzakelijk op de champignonteelt gericht was. In 1994 stapte Schoemakers over naar Cumulus Nederland. De in Cuijk gevestigde firma sleepte orders binnen in binnen- en buitenland, zoals bij de Staatsdrukkerij in Den Haag, de Pravda in Moskou en andere grote drukkerijen in Spanje en Cyprus. In 2008 verkochten beide zakenlieden Cumulus. Op dat moment hadden ze allebei de helft van de aandelen in bezit.

De overdracht duurde circa één jaar. In de tussentijd startten de twee compagnons pal naast Cumulus de firma Hellar Products. BellaBrisa is de productnaam. Valster: “We hebben geen ambitie om manager te worden. We willen graag doen wat we leuk vinden en waar we goed in zijn.”Schoemakers: “Hans doet het liefste nieuwe dingen bedenken en ontwikkelen. Ik ben de man van de verkoop.”

Met de know how van het verleden werd in een korte tijd begeuringsapparatuur ontwikkeld waarmee meer dan tienduizend geuren in een ruimte te brengen zijn. Het kastje behoeft één keer per jaar onderhoud. Standaard kunnen er twee geuren in ieder apparaat. Schoemakers: “De service wordt volledig door Hellar Products uitgevoerd. De klant hoeft helemaal niets te doen.”

Bron: wijlimburg.nl